• Ridsemester

Ridsemester

När vi inte har ridläger eller ridhelger här på gården så kan ni åka på Ridsemester på Slofallet = Ta med familjen, vänninorna eller bästa stallkompisarna och spendera några härliga dagar med ridning i vackra Bergslagen. Ni rider våra roliga och härligs Islandshästar och Tinkerhästar. Du kan välja att boka ett av våra färdiga paket eller sätt ihop din egen ridsemester genom att boka Villa Björkhjaga för självhusåll och välja vilka turer ni vill rida.
Om ni är intresserade går det att byta ut en av turerna och istället rida lektion för Amanda.

Mer information saker som är bra att veta samt förtydligandet längst ner på denna sida angående ridkunskap

Datum som finns tillgängliga att boka under 2024
13-23/5,  27-28/5 
 

Ridsemester nr Ett:
En natt, en Slofallstur för 2-10 personer 950 kr/person

ridsemester ridsemester

Incheckning kl 16
Dag 1:
Ni har egentid och lagar middag i Villa Björkhaga eller hämtar mat från Lindesberg, Skinnskatteberg eller Fagersta.
Dag 2: Samling i stallet kl. 10 för en Slofallstur med fika efter turen. Ni checkar ut kl. 15. Det finns möjlighet till senare utcheckning om det inte är någon som skall checka in avfärdsdagen.
Självhushåll.


 

Ridsemester nr Två:
En natt, två ridturer för 2-10 personer 1900 krperson

Incheckning kl 13.
Dag 1: Samling i stallet kl 14 för en Slofallstur med fika efteråt. Efter ridningen har ni egentid och lagar middag i Villa Björkhaga alternativt hämtmat från Lindesberg, Skinnskatteberg.
Dag 2: Samling i stallet kl. 10 för Hebytur med fika i skogen. Utcheckning kl 16.
Möjlighet till senare utcheckning om det inte är någon som skall checka in avfärdsdagen.
Självhushåll.

Ridsemester nr Tre:
två nätter & två ridturer för 2-10 personer 2300 kr/person

Incheckning kl 17.
Dag 1: Ni lagar middag i villa Björkhaga alternativt hämtmat från Lindesberg eller Skinnskatteberg som har ett par restauranger.
Dag 2: Samling i stallet kl. 10 för Hebytur med fika i skogen. Efter ridningen njuter ni av den fina naturen eller passar på att utforska våra fina omgivningar. På kvällen lagar ni en mysig middag och spenderar kvalitetstid ihop.
Dag 3: Samling i stallet kl. 10 för en Slofallstur med fika efter turen. Utcheckning och hemfärd kl. 15.
Självhushåll.

Semester för självhushåll Villa Björkhaga:
Pris per natt 200 kr per person 2-10 personer.

Incheckning kl 13
Självhusåll. 
Ni hyr Villa Björkhaga för självhushåll, njut av vår fina natur, fiska, plocka bär och svamp eller utforska våra fina omgivningar.

loading...

Boknings information

Bokad tid är er ankomsttid. Kommer ni för tidigt kanske vi inte är hemma, vi lämnar dörren till Villa Björkhaga öppen så ni kan komma in och boa in er. Vill man har ett annat upplägg är man välkommen att kontakta oss för en offert.

Tiderna är beräknade för varierat tempo. Turerna är prissatta efter hur lång sträcka vi rider. Därför kan vissa turer som tar ungefär lika lång tid vara olika prissatta. Tiderna på turerna är ca tider då det beror helt på vilket tempo vi håller och angivna tiden är beräknat ca tid i sadeln. Rider vi långsamt tar det längre tid, travar och galopperar vi mycket kan tiden i sadeln bli kortare.
Läs "Bokningsregler" innan du bokar, för kunskapsnivåer, avbokningsregler, viktgränser mm.

Före och efter ridning
Vi träffas i stallet på er bokade tid, kom inte långt i förväg utan ha bokad tid som ankomsttid. Vid ankomst går vi igenom vilken häst man ska rida, och vilken häst som skall ha vilken utrustning. Räkna med att det tar ca 30-40 minuter innan vi kommer iväg med hästarna. Var och en borstar och gör iordning den häst som man ska rida vi hjäpler till om det behövs. Efter ridningen så tar det ca 30 minuter för att svampa eventuell svett och borsta hästarna efter ridturen och sköta om hästens utrustning och släppa ut hästarna i hagen.


Förkunskap Minst 2 års regelbunden ridvana på ridskola
Vi tar endast emot ryttare som självständigt kan framföra hästen i alla gångarter. Man ska kunna rida lätt och sitta stadigt i både trav och galopp. Hästarna är snälla men är man nybörjare så passar inte våra turer. Om det är ryttare med med mindre ridvana så behöver vi vara 2 ledare med ut på turen och det kostar extra.


Åldersgräns
Vi har 10 år som åldersgräns. Vi har islandshästar och tinkerhästar som är ganska pigga hästar.


Maxvikt
Vi har olika maxvikt på våra hästar. Då de sadlar vi har är 17-17,5 tum så begränsar även det storleken på ryttare. Viktgränserna är satta för hästarnas välbefinnande.
Max vikt 85 kg och det är 3 hästar som bär det de flesta andra har em maxvikt mellan 60-80 kg.


 

Boende, In och Utcheckning
In- och utcheckning sker enligt de tider som anges i din bokning. 


Städning
Vid utcheckning ska bord, spis och bänkar vara avtorkade, ni slänger era sorterade sopor i soptunnorna vid stallet och diskar efter er. Golven damsugs och man torkas. Täcken viks och läggs på sängen med kudden ovanpå. Ni våttorkar även sängbord och speglar.


Vid boende går det att köpa till städning, då ingår all städning förutom att diska och torka av köksbänk och slänga soporna.


Betalning
Betalning kommer att ske med vårat bokningssystemsom kommer inom kort, det sker då via kort / Swish när man bokar via hemsidan. Vid specialbokningar skickar vi en betallänk alternativt kommer överens om annat bokningsalternativ.

Bokningsregler
Vi gör inga återbetalningar av bokad ridning. Väljer du ombokningsgaranti kan du boka om fram till 48 timmar innan bokad ankomsttid. Undantag sker för åska eller andra omständigheter som kan göra ridturen farlig.
Presentkort återbetalas ej.


Avbokning pga dåligt väder
Har ni valt ombokningsskydd kan ni omboka fram till 48h innan.
Om/Avbokningar pga regn hanteras som en sen avbokning och återbetalas ej. Medtag regnkläder om det verkar bli skurar.