• Hem

Välkommen till oss på Slofallet!

Här kan du göra det mesta om och med islandshästar.
På gränsen mellan Örebro och Västmanlandslän,  i hjärtat av vackra Bergslagen!
Hos oss kan du och uppleva både små och stora äventyr.

 

Turridning islandshäst


Slofallets Islandshästar  =
Familjärt, kompetens och kvalitet.


Här på Slofallet driver familjen Sundén sedan 2006 verksamhet med islandshästar. 
Vårat mål är att ni som kunder skall få en familjär och härlig upplevelse här på Slofallet tillsammans med oss och hästarna.


Vi är båda utbildade Ridsportsentreprenörer och Ridlärare. Amanda och jag tillsammans över har vi 60 års erfarenhet av hästar och sedan 1998 är vi ägare till Islandshästar, denna fantastiska hästras!!! 

 

Ridlärare 1 islandshäst
Ridlärare 1 islandshäst


Kontakta oss
070 49 59 815 Malin 
 
070 23 25 523 Amanda 

Följ oss och läs mer om våra fina recensioner vi fått av härliga kunder på vår Facebook sida!

 Följ oss på Instagram :)
 SLOFALLETS_ISLANDSHASTAR

⭐️Trölli från Isaksmåla ⭐️ Nästa häst med bläs ❤️ f.1996 e. Dreyri från Väbylund u. Gríma frá Kílhrauni ue. Kolgrímur frá Kjarnholtum I Trölli kom till oss i mars 2009 från Skåne där han jobbat i verksamhet. Han är en underfundig herre som vet vad han vill stannar gärna och äter gräs på turerna om han har ovana ryttare på ryggen. Trölli är fyrgångare som har taktrena och mjuka gångarter och en jätteskön tölt. Han är lite feg och vill gärna gå nere i ledet i svansen på någon annan. Han tycker också att skogens konung är lite otäck! Delar ridpass (rids i skogen) med Bjartur på våra ridläger. Trölli är ca 135 cm fux med bläs han har tyvärr sommarexem som behandlas med Ökozon. Trölli betyder Troll #slofallet #islandshäst #icelandichorse #ridskola #ridläger #turridning #bergslagen #hästgård #ridsportsentreprenör #fina #arbetskamrater #gillahäst
⭐️Bjartur frá Ytra-Skördugili⭐️ f. 2000 Musblack valack imp från Island. e. Ófeigur fra Flugumýri u. Svartasól fra Ytra-Skörðugili ue: Safir fra Vidvik Bjartur är en av Ofeigurs sista avkommor. Femgångare som även är tävlad i flygandepass. Han kastrerades 2009, utvecklade då exem. Vi köpte honom sommaren 2011. Han har varit Amandas läromästare det har varit blod svett och tårar och mycket glädje 🤩 . Dom har tävlat en del tillsammans Tyvärr fick han en spattdiagnos på hö bak 2016 som nu är utläkt. Han går med i verksamheten med på ridbanan och delar ridpass med Trölli. Han är pigg och het att rida utanför ridbanan så det är Amanda som rider honom som ledarhäst. Bjartur betyder Ljus, Skinande #slofallet #islandshäst #icelandichorse #ridskola #ridläger #turridning #bergslagen #hästgård #ridsportsentreprenör #fina #arbetskamrater #gillahäst
⭐️Draupnir från Björkliden⭐️ f.2009 e.Ómi från Stav u.Vidja från Kullersbro ue. Gyrdir frá Árbakka Droppen som han kallas är fyrgångare med separerade gångarter. Han är inte den lättaste hästen att rida gångartsmässigt. Han var med Amanda upp till Wången höst-14 fram till hon tog studenten -15, det är mest hon som rider honom och dom två har tävlat en del, under åren 15-17 så var han Amandas skolhäst i Skara på Ridlärar utbildningen. Droppen är en jättesnäll häst som alla kan rida. En klippa verksamheten. Draupnir är ett mytologiskt namn. Draupnir var namnet på en magisk ring som Oden fick av Loke. #slofallet #islandshäst #icelandichorse #ridskola #ridläger #turridning #bergslagen #hästgård #ridsportsentreprenör #fina #arbetskamrater #gillahäst
turridning islandshäst
ridläger, uteritt

Slofalls bloggen.

Nu finns ridläger datumen och ridhelger för 2021 bokningsbara på vår hemsida! Flera av lägren och helgerna är redan fullbokade!
Det är så fantastiskt roligt att så många vill komma och kommer tillbaka till oss på Slofallet! 


Jag har i dagsläget fem skift kvar att jobba natt, så snart kan jag ägna mig på heltid för vårat företag!

Om man vill komma ut i naturen och skogsbada, vandra, cykla, rida eller bara njuta av lugnet och friden här i Allmänningbo, så har vi  lagt ut Villa Björkhagar på Air B&B och på Booking så de dagar vi inte har verksmhet här på gården går det att hyra huset.

Ser nu fram emot att det fryser till och kommer lite snö. är vansinningt trött på lera!

Ha det bäst, Malin
Läs hela inlägget »

Då är plösligt sommaren 20 över, jag tyckte nyss vi startade upp första ridlägret och nu 16 ridläger senare är vi imål och vi har under maj till augusti träffat 192 unika gäster som besökt något av våra ridläger för barn, vuxna, familjer, farmor, mormor. 

Vi har gjort utvärdering på de flesta lägren och vi tackar tusenfalt för alla fina kommentarer, inte en enda negativ!!! Så stolt över oss att vi tre rodde det i land!


Våra fina arbetskamrater hästarna har kämpat på i värmen och gjort sitt bästa för er alla.
Amandas ridlektioner som någon av er skrev "Amanda är född till ridlärare, så pedagogisk och lugn"
Ebbas fina hjälp i stallet som tar hand om er och hästar, har lekar med barnen.
Jag lagar mat, minglar, fixar, trixar med fika och att alla skall känna sig välkomna här hos oss. Vi tre kompleterar varandra jättebra! 

Utöver ridlägren har vi haft en del turridningar, det har varit högt tryck alla vill ut och rida och har vi tackat nej till flera kunder varje dag. Då hästarna och vi behövde vila mellan lägren så var det svårt att få till.

Vi ser nu fram mot hösten med hög klar luft och alla fina färger i skogen! Under septeber och oktober har vi 5 ridhelger 3 för familj och två för vuxna de flesta är fullbokade men det finn 3 vuxen platser kvar 10-11/10

Amanda har börjat sin resa till hovslagare och studerar på Strömsholm i tre år frammåt, snart väntar även examinationen Ridlärare 2 som blev uppskjuten pga covid.

Ebba har börjat gymnasiet på elprogrammet så spännande! 
Själv lämande jag in min avskedsansökan igår efter 20 år på ortopeden i Lindesberg lite blandade känslor men så skön att ett beslut är taget och jag kan statsa fullt utt på vår verksamhet!Ridläger datum för 2021 kommer ut på hemsidan 1/11, hoppas vi ses på någon av våra ridhelger innan ridlägren drar igång!


// Malin 

Läs hela inlägget »

Som vi väntat och vakat över Tara som väntar föl. Dis födde ett fint sto 10/6 e. Bodi från Åleby och Tara var betäckt samtidigt. Förra fölet hon fick var för tidigt född och nu gick hon över, i flera dagar har mjölk droppat från henne, så nu på morgonen födde hon ett hingstföl efter fina Vakandi från Askhagen!
Tara själv är e. Ardur frá Lundum ll
Hon tajmade in det bra precis efter ledighet och vi startade upp ett barnläger med 12 förbäntsnsfulla tjejer som checkade in på morgonen. Så glad att det gick bra och att vi nu kan få sova på nätterna
Vi har hitintills hunnit med 2 vuxenridläger 3 familjeridläger och snart 2 barnridläger. Vi har 9 läger kvar

//Malin
#ridläger #sommar # bergslagen # barn #familj #mammabarn #lindesberg #islandshäst

Läs hela inlägget »
Snobben, Daisy och Rambo

Turridning

Ridläger

Ridskola

Ridkurser

Vuxenridläger

Mamma-barn ridläger

Ungdomsridläger

Sommarbete

Islandshästar

Islandshäst till salu

Lyxiga vardagar

En stor rubrik.

Barnridläger

Familjeridläger

Ridhelg

Inackordering

Lösdrift

Islandshäst

Lösdrift för unghästar

Spa och bastu