Om oss

Familjen Sundén 
består av Patrik, Malin och våra nu utflyttande barn Amanda och André.

Vi köpte gården av Patriks farmor Eivor och farfar Åke 1995, 
sedan flyttade vi till in 1996. Patrik är utb industri elektriker och jobbar dagtid på Arwin Meritor i Lindesberg och med vårat jordbruk all annan tid. 

Malin har jobbat natt som undersköterska på ortopeden avd 3 i Lindesberg i 20 år jag sade upp mig ht -21. Studerat 2015-2017 på BYS i Skara till Ridlärare 1 och Ridsportsentreprenör.

Amanda tog studenten från Wången 2015, hon bor här i ett av husen på gården. Studerade 2015-2017 till Ridlärare och Ridsportsentreprenör i Skara.
Efter det har hon läst mer pedagogik på Strömsholm och är utb Ridlärare 2 .
Från maj 23 är hon färdig utbildad till Hovslagare efter 3 år på Strömsholm.  

André studerade VVS i Norrköping i 3 år och läste hockeyprofil han tog studenten -16. Nu bor han i Lindesberg och jobbar i Örebro på VVS firman LT-rör.

Sedan 2011 är vi även familjehem, och sedan några år tillbaka så bor Ebba hos oss, hon har tagit studenten och jobbar som lärling på en el-firma.


Gården
Huset är byggt 1893, ladugården i sten och trä byggd 1916.
Gården har varit i släkten sen 1937, den består av 45h skog 20h åker och vi arrenderar 50h åker till. Vi har massor med hagar,  stora sommarbeten och vi producerar vårt eget grovfoder, hö och hösilage.
Det finns tre bonings hus, varav vi bor i det ena i det andra bor Amanda, det tredje huset används till våra ridläger och ridhelger huset går även att boka via Airbnb.se klicka på länken

Patriks farmor och farfar Eivor och Åke  Sundén drev jordbruk med mjölk kor och får fram till 1980.  När vi tog över  och flyttade hit 1996 byggde vi om ladugården till stall. Vi är nu femte generationen som brukar gården.


Jordbruksföretaget
drivs som enskild firma. Sedan 2006 driver vi vårat företag med islandshästarna i fokus. Vi har samtliga myndighetstillstånd såsom:
§ 16 tillstånd vad gäller djurhållning från länsstyrelsen, tillstånd för logi och livsmedelshantering från Miljö och hälsa samt godkända och genomgångna rutiner vid brand.

2021sartade vi AB för hästdelen och hovslageri.
Hos oss kan du rida i vår ridskola, åka på ridläger för barn, vuxna och familjeläger, inackordering i lösdrift, turridning på islandshästar och vi har ett medryttarsystem på islandhästarna. Du kan hyra vårat lägerhus.

 

 

Amanda och Malin. Patrik och André
Amanda och Malin. Patrik och André

Vi är båda utbildade Ridsportsentreprenör- Ridlärare 1 Islandshäst
på BYS i Skara 2015-2017

Amanda är även utbildad Ridlägare II islandshäst-19 och blir färdig utb Hovslagare i maj 2023. Det är vi som jobbar här med hästarna.

IMG_4098 IMG_4098

Malins utbildning:
Kock
Undersköterska
Dipl.Ridledare SIF 
Steg 1 Funktionsnedsättning
Takt och gångartskurs SIF
Domarsekreterar utb steg 1 SIF
Avelskurs steg 1och 2 SIF
Ridsportsentreprenör 15-17 på BYS
Ridlärare 1 SIF


Jag är en hästtokig, flicka, tjej, kvinna som har över 40-års tid hållit på med hästar det är mitt stora intresse i livet, jag älskar dessa vackra djur. Jag att ridit och hållit på med hästar i olika former sen 1975.  Först hos Nils och Sigrid Bäck i Baggåstallet på ponnyer min första stora kärlek var Facination "Faci" f. 1964 hon var en liten Welsch, röd konstantskimmel med stor bläs. Sen över på stor häst då jag red nya favoriten Pyronome ett englfullblod som startat i galopp. 

Senare i tonåren började jag rida hos Sven och Anna-Lisa i Björkliden.
Att ha fått umgås och ta del av deras kunskap om hästar både i Baggå och Björkliden det var väldigt lärorikt. I ett år red jag även på Fagersta ridskola.

Min första egna häst fick jag 1981 en arabkorsning som hette Filur, sen blev det travhästar min pappa och farbror var travintresserade och hade travhästar mest varmblod som jag red på.
Sen kom jag i kontakt med Kallbodstravare och blev förälskad jag köpte två ston i från Bollnäs i början på -90 talet och började föda upp kallblodstravare men dålig lönsamhet det var dyrare att betäcka än vad kunderna ville sen betala för en ettåring.

I och med att jag har en dålig kropp med muskelreumatism och 3 diskbråck, en komperations fraktur på två kotor och med en stor nervskada och påverkan i båda benen har gjort att det är färdigridet på storhäst. 
Jag kom i kontakt med Islandshästen första gången 1988 sen dröjde det till 1998 då jag blev ägare till vår första islandshäst Skrudur sen var jag fast!  
(och på något lustigt vis blir dom bara fler och fler......)
Det var en helt ny värld som öppnade sig och hur svårt  det var med två nya gångarter! Jag har sedan dess ridit mycket kurser och regelbundet lektioner för olika instruktörer. Ht 2015 tog jag mod till mig och började studera i Skara till Ridsportsentreprenör och Ridlärare 1 för islandshäst och rider för bästa IA. 

Jag har även gått kurser i Nh och med den filosofin hanterar jag alla våra hästar.

 

Om Amanda:
Amanda har ridit och hållit på med hästar sen tidig ålder hon fick sin första egen häst Sibben, ett travruss som var en jättebra läromästare. 
Hon valde att gå gymnasiet på Wången utanför Östersund med inriktning Islandshäst. I tre år hade hon med sig egen häst ridit för alla skolans bra instruktörer. Vt -15 tog hon studenten från Wångens Islandshäst gymnasium.




Amandas utbildning:
Tappskokompetens Wången
Gröntkortkurs Wången
Domarsekreterar utb steg 1 SIF
Grundkurs Avel steg 1 och 2 SIF
Utbildad Dipl.Ridledare SIF
Dipl. Hästskötar examen Wången
Dipl. Ridsportsentreprenör BYS
Dipl. Ridlärare 1 
Dipl. Ridlärare 2

Ht-19 Pedagogik Strömsholm
Ht-19 Ridlärare 2 utb SIF
Ht-20-vt-23 Hovslagar utb Strömsholm 


Amanda fick även Svenska Islandshäst förbundet:s
Stipendiet när hon tog sin examen.

Sif:s stipendium som delas ut till den elev , som under utbildningsåren 2012-2015 vid Profil Islandshäst Wången, väl har genomfört såväl teoretiska som praktiska moment. Eleven förutsätts ha mycket goda förutsättningar och egenskaper för en framgångsrik karriär inom hästyrket. Eleven är på detta sätt en värdig representant för Svenska Islandshästförbundet.
 
Motivering:
Amanda Sundén har under sina år på Wången visat stort intresse och har med hög ambitionsnivå genomfört såväl praktiska som teoretiska moment i undervisningen.
Amanda uppträder alltid mycket positivt och vill alltid göra sitt bästa. 
Amanda har visat en ödmjuk men professionell attitydni alla situtioner och har ett föredömligt gott arbetssätt med hästarna oavsett utbildningnivå.

Amanda driver sitt egna företag Amandas Islandshäst och Ryttarutbildning, hon håller lektioner, rider med på turridningarna, tar emot hästar på träning och försäljningsuppdrag.



 



Om Patrik
Han är uppväxt här på gården och har hjälpt sin farfar och farmor sedan tidig ålder med kossor och skötsel av gården.

Han jobbar dagtid som elektriker på Meritor i Lindesberg.
Patrik är ett STORT BRYNÄS FAN så det är mycket hockey här hemma!

Annars sköter han det mesta praktiska här på gården. Vi tar in eget foder och han der till att hästarna har foder och halm i vindskydden.


Om André:
André är här ibland och hjälper till med gården, han är lite rädd för hästar så det avstår han. Han är en bra kock och ibland rycker han in och lagar mat till lägren. André är utb VVS och bor Lindesberg med sin Maja och lilla hund Bosse och jobbar på en VVS firma i Örebro.
Hans stora intresse är ishockey både att spela själv och hejja på Brynäs!

Affärsidé

Slofallets Islandshästar.
Med humor och glädje erbjuder vi upplevelser på välridna Islandshästar och små äventyr i vacker Bergslagsmiljö. 

 

Vision

Att elever och kunder skall trivas och uppnå sina mål här hos oss på Slofallet.
 


Värdeord

Familjärt med Kompetens, Kvalitet.

 



Hört från kund

"Vilken fantastiskt fin natur och fina hästar, vi kommer tillbaka!" / Mona.T


"En toppen dag på Slofallet!
Tack Malin och Amanda" / Hans Kjellgren