Till Minne

Den här sidan är tillängnad alla våra djur som inte längre finns med oss, men som lever i våra minnen och hjärtan.

Skrudur f.93 vår första Islandshäst som efter en tids sjukdom blev utdömd 2000.

Fina
Busla från Klövsjödahl avled i tarmvred 2005 så otroligt sorgligt.

Vepja frà Goodrumgaard min älskade häst som skadade sig i hagen 2008 så svårt att hennes liv inte gick att rädda imp från Danmark.

Leira från Pollkacktorp som vi köpte 2000 av Laila.
Vår lilla brunblacka pigga yrväder fick fång 2010 och med återkommande anfall blev utdömd.


Stinki vår fina gula katt som försvann 2012 då 14 år gammal.

Rambo
den bästa lilla glada och vänliga hunden från Malaga som kom till oss 2000 vi fick 13 fina år tillsammans. Otroligt saknad!

Snurran finaste missen blev 20 år gammal lite senil på slutet. 

Dolly
shettisen vi lånade 2007 f.1991 - 2016 pga åldersskäl och dåliga tänder fick hon galoppera in på de evigt gröna ängarna.

Snälla
Björkhagas Mindy
f.1988-2017 fam Lundbergs fina New foreststo. Mindy blev 28 år.

Sibben
f.1989-2017 världens bästa Gotlandsruss! Äter nu massor av gott gräs på andra sidan.
Vi köpte honom åt Amanda hennes egna första ponny viken jättebra läromästare. Pigg och rolig att rida efter Amanda slutat rida honom jobbande han med på våra ridläger i många år. Sista åren var han sällskapsponny. Vilket långt liv han har tävlat ponnytrav till han var femton år, vi köpte honom i augusti då hade han gjort sin sista travtävling. I tretton år hade vi förmånen att ha honom i vår ägo!


Dreki från Slofallet
f.2011-05-24 död 2017-10-03 föddes här på gården i min syster Annas ägo, vi bytte häst med varandra för 2 år sedan. Draken var stor snäll med den lite ovanliga färgen cremello och blå ögon. Amanda har utbildat honom under der här två åren. I år var första året han jobbade med i vår verksamhet och han skötte sig utmärkt! Stor och rejäl ca 1,44 cm lätt och  för sina gångarter. Han hittades av Amanda död i hagen i morse. Det verkar som något brustit invärtes, vi hittade inga rullspår eller legor i hagen han var ren och det var inga spår runt honom. Det såg ut som han ramlat ned död på stället.
Så otroligt sorgligt!


Litfri från Slofallet "IOR"
f. 2013- 2018-07- vår egen uppfödning, Svart konstantskimmel. Amanda har ridit in han och utbildat till  en supermjuk töltande trevlig valack!!! Han skolades in i verksamheten och var så omtyckt av våra kunder. Han förolyckades så tragiskt i en bilolycka i början av juli -18. En sådan jätteonödig olycka med en bil som ej visade hänsyn! En olycka som inte ens behövt att hända!

Tindur frá 
f.2005-2018-10-02 vi fick ära att köpa Tindur av Viby islandshästar i Januari-18. Han kom till oss i februari och smälte bra in i den ena valack flocken. Amanda har tränat och ridit honom, han har jobbat lite i verksamheten med vana ryttare, annars har Amanda ridit honom som ledarhäst.
För 14 dagar sedan visade han symtom att vara vinglig, uppträdde nästan som att han var berusad. Vi tog kontakt med Evidensia på Strömsholm och han undersöktes alla prover togs och han röntgades så blev han kvar över natten. Vi fick hämta hem honom och han blev satt på anti inflammatiorisk medicin.
Igår var vi på återbesök han uppvisade samma symtom vinglig och när Amanda blev ombedd att höja upp hans huvud blev symtomen ännu värre. Tindur blev kvar på Strämsholm och en CT av halskotpelaren gjordes det gick bra och vid 17 tiden var han tillbaka i boxen, men sent i går kväll vid 24 tiden började han att krampa och fast han fick kramplösande medicin hjälpte den endast i ca 20 min så började kramperna igen han fick mera, beslutades att han skulle få somna in.  Så sorgligt en sådan fin och trevlig häst!!  Nu är han tillbaka på sitt Island och springer på vidderna!


 

loading...