Slofalls Bloggen

Oj vad dåliga vi är är att uppdatera här!
Det händer så mycket hela tiden, ett händelserikt år är på väg mot sitt slut. Men än har vi många aktiviteter kvar ridhelger, höstlovsridläger, dagridläger, ridkurs, och ridlektioner. Turridning inaturens  höstskrud.

1/11 släpper 2023 års ridläger datum så håll utkik på vår hemsida,  instagram och facebook.

Några av våra fina arbetskamrater söker nya ägare, så hör av er om ni letar häst!

Amanda hälsar att hon är inne på sista året på hovslagarutbilningen, " jag är klar i maj nästa år, redan nu har jag börjat lite smått att ta emot kunder, ni kan välja att komma hit med er häst eller så kommer jag till er"

 

Läs hela inlägget »

Nu finns ridläger datumen och ridhelger för 2021 bokningsbara på vår hemsida! Flera av lägren och helgerna är redan fullbokade!
Det är så fantastiskt roligt att så många vill komma och kommer tillbaka till oss på Slofallet! 


Jag har i dagsläget fem skift kvar att jobba natt, så snart kan jag ägna mig på heltid för vårat företag!

Om man vill komma ut i naturen och skogsbada, vandra, cykla, rida eller bara njuta av lugnet och friden här i Allmänningbo, så har vi  lagt ut Villa Björkhagar på Air B&B och på Booking så de dagar vi inte har verksmhet här på gården går det att hyra huset.

Ser nu fram emot att det fryser till och kommer lite snö. är vansinningt trött på lera!

Ha det bäst, Malin
Läs hela inlägget »

Då är plösligt sommaren 20 över, jag tyckte nyss vi startade upp första ridlägret och nu 16 ridläger senare är vi imål och vi har under maj till augusti träffat 192 unika gäster som besökt något av våra ridläger för barn, vuxna, familjer, farmor, mormor. 

Vi har gjort utvärdering på de flesta lägren och vi tackar tusenfalt för alla fina kommentarer, inte en enda negativ!!! Så stolt över oss att vi tre rodde det i land!


Våra fina arbetskamrater hästarna har kämpat på i värmen och gjort sitt bästa för er alla.
Amandas ridlektioner som någon av er skrev "Amanda är född till ridlärare, så pedagogisk och lugn"
Ebbas fina hjälp i stallet som tar hand om er och hästar, har lekar med barnen.
Jag lagar mat, minglar, fixar, trixar med fika och att alla skall känna sig välkomna här hos oss. Vi tre kompleterar varandra jättebra! 

Utöver ridlägren har vi haft en del turridningar, det har varit högt tryck alla vill ut och rida och har vi tackat nej till flera kunder varje dag. Då hästarna och vi behövde vila mellan lägren så var det svårt att få till.

Vi ser nu fram mot hösten med hög klar luft och alla fina färger i skogen! Under septeber och oktober har vi 5 ridhelger 3 för familj och två för vuxna de flesta är fullbokade men det finn 3 vuxen platser kvar 10-11/10

Amanda har börjat sin resa till hovslagare och studerar på Strömsholm i tre år frammåt, snart väntar även examinationen Ridlärare 2 som blev uppskjuten pga covid.

Ebba har börjat gymnasiet på elprogrammet så spännande! 
Själv lämande jag in min avskedsansökan igår efter 20 år på ortopeden i Lindesberg lite blandade känslor men så skön att ett beslut är taget och jag kan statsa fullt utt på vår verksamhet!



Ridläger datum för 2021 kommer ut på hemsidan 1/11, hoppas vi ses på någon av våra ridhelger innan ridlägren drar igång!


// Malin



 

Läs hela inlägget »

Som vi väntat och vakat över Tara som väntar föl. Dis födde ett fint sto 10/6 e. Bodi från Åleby och Tara var betäckt samtidigt. Förra fölet hon fick var för tidigt född och nu gick hon över, i flera dagar har mjölk droppat från henne, så nu på morgonen födde hon ett hingstföl efter fina Vakandi från Askhagen!
Tara själv är e. Ardur frá Lundum ll
Hon tajmade in det bra precis efter ledighet och vi startade upp ett barnläger med 12 förbäntsnsfulla tjejer som checkade in på morgonen. Så glad att det gick bra och att vi nu kan få sova på nätterna
Vi har hitintills hunnit med 2 vuxenridläger 3 familjeridläger och snart 2 barnridläger. Vi har 9 läger kvar

//Malin
#ridläger #sommar # bergslagen # barn #familj #mammabarn #lindesberg #islandshäst

Läs hela inlägget »

En tillbaka blick på året som gått.....
Vi har under 2019 fortsatt att utveckla verksamheten vidare och tog ett nytt steg frammåt med utbyggnaden som ger oss möjlighet att driva läger, ridhelger, kurser året om.
Det blev så bra efter att leva byggdamm och kaos från dec till vi fick ta utbyggnaden i bruk 1/4, vilken lycka och vilket rum och ett nytt anpassat kök det blev så bra och vi så nöjda!

Så första ridlägret hade vi i april och sedan rullade det på med ridläger och ridhelger fram till november. Amanda har haft ridskola och klippkorts elever, och fullt upp med turridning. Vi blev även återförsäljare åt Eplaros, konstnären Emma Jonsson.
Törs knappt skriva men alla hästarna har under 2019 mått bra och hållit sig friska, peppar peppar! Vi under året köpt in två hästar och sålt några av våra egna och kunders hästar. 


SORG  Sedan beskedet kom hösten 2018 har det varit omvälvande på många sätt, vi levde med svärfars Sven-Olovs cancersjukdom med hopp och förtvivlan, i början av augusti somnade han in. Det blir aldrig detsamma utan honom här på Slofallet! Så mycket hjälp vi fått med barnen, hästar, hundar,  svetsjobb, skjutsar, alltiallo. Han var en sådan glad och social man som älskade att prata med folk. Han lämnar ett stort tomrum efter sig!

Min ständiga skugga och älskde lilla hund Daisy Mae från sos animals spanien,  som sedan 2008 funnits vid min sida 24:7 somnade in i maj, det är så tomt utan henne!!

Lilla My:s mamma väntade valpar och det blev hela 7 st små liv, i juni var vi ner till Tjörn och hälsade på och valde varsin tikvalp Amanda Henrik och jag Patrik och Ebba så i juli kom dom till oss Iris och Morran <3 <3

Efter mycket prat och planering kom vi iväg på drömresan till Island i augusti, 11 st modiga tjejer, vi hyrde bilar och ett hus som vi utgick i från, turistade och red det var fantastiska dagar och vi hade en sådan tur med vädret, tack alla fina tjejer!

Amanda har läst fortsättning Pedagogik på Strömsholm från aug-dec,  i november var hon iväg till Edeby gård och gick Ridlärare 2 utbildningen så nu väntar eximination till våren -20

Efter att inte tittat på tv på ett år kunde vi ta det nyrenoverade tv-rummet i bruk dagarna före jul, det blev så bra, efter ett långt år med renovering och byte av värmesystem återstår nu köksborden och att sätta upp skjutdörrarna.
Patrik är årets kämpe<3

Det utlovade spabadet anlände till gården i oktober nu håller jag tummanrna att den blir inkopplad så vi kan bada den sista dagen det här året:)

Vi släppte ridläger datumen för nästa år i novemeber och många av ridlägren är redan fullbokade! Det är så roligt, lite som att bollen är i rullning och det nu kommer  kunder från hela landet. 

Nu går vi in i ett nytt decenium spännande att se vad framtiden bär med sig, 2020 har vi drivit verksamheten i 15 år. Hoppas vi ses under året som kommer!


Så till er alla från oss alla önskar vi er ett gott nytt 2020! 

Läs hela inlägget »

Vilken otrolig sommar vi har haft!
14 ridläger familjeridläger, barnridläger och vuxen ridläger mellan 8-12 deltagare, en sådan ynnest att få träffa åtrkommande gäster och nya bekantskaper!!

Så mycket fin feedback, beröm för lektioner, mat och hjälp i stallet. 

Morran och Iris vilka små yrväder kom till oss i juli. Så myclet glädje och kärlek! 

Nu har vi laddat batterier med en Islandsresa, med härliga vänner.
Så nu ser fram imot en fin höst och vinter.

Just idag har vi en ridhelg med 9 härliga tjejer från Stockholm! Vi har även haft Alva här på praktik och idag åkte hon och hästen till Dille, tusen tack Alva vi kommer att sakna dig!

Spabadet är beställt och kommer i slutet av oktober så snart så kan vi njuta i baljan!
Kommande helger är det en vuxenridhelg med några platser kvar, på höstlovet har vi en familjeridhelg och ett familjeridläger som ni är välkomna att boka!

I november släpper vi 2020 år ridläger datum så håll utkik på hemsidan.

Amanda läser den här hösten Pedagogik på Strömsholm, hon sökte och belv antagen av över 100 sökanden till Ridlärare 2, så roligt! I november bär det av med Gullan på utbildning.
Ridskolan är igång är du intresserad av att rida lektioner hör av er till Amanda.

Vi har sålt några hästar åt kunder även några av våra egna, vi har nu 4 st kvar att sälja så letar du islandshäst så finns det två ston till salu.

 

Läs hela inlägget »

Det är så roligt att så många hör av sig till oss med frågor om vår verksamhet.
Att de hört från vänner som varit hos oss på ridläger, ridhelger och turridning. Det ger ringar på vattnet och den bästa reklamen är nöjda kunder!!!
Vi har redan startat upp ridlägersommaren med ett vuxenridläger och nu till kristihimmel välkomnar vi mammor och barn på riddagar.
I mellan ridlektioner och turridning så är förberedelser ifullgång för att hinna klart i trädgården.
Ha en skön morsdag alla mammor!

Läs hela inlägget »

Ridläger sommaren 2017 är igång.
Idag startade det första vuxenridlägret med 7 härliga deltagare!

Vi kommer i sommar att anordna 12 st ridläger för vuxna, barn och familje eller mamma barn ridläger.

Det mesta av ridlägren är redan fullbokat. Men det finns några platser kvar på vuxen ridläger och familjeläger.

Maj är annars väldigt hektisk då Amanda och jag gör sista månaden på vår utbildning i Skara. Vi har i två år studerat till Ridsportsentreprenörer och Ridlärare 1. Den 2/6 är det avslutning!
Imorgon skall Amanda och Henke åka ner på bal. Men vad är väl en bal på "slottet" när jag kan vara hemma med ridläger! :)

Turridningen är också i gång för fullt så om du känner dig sugen på en ridtur är du välkommen att boka!

Getterna Mr Birger och Tofslan och Vifslan har bytt bostad men har inte förstått att adressändringen är gjord. Så just nu är dom lösa på gården;)

Ha det skönt i värmen!

Läs hela inlägget »

Ena dagen snö andra strålande sol och värme vi vill ha mera sol dagar!  Birger och Tofslan,Vifslan tycker det är skönt att vara utomhus när det är fint väder.

Amanda och Jenny jobbar på med träningshästarna och så tränar vi alla tre ridlektioner med 4 elever och utvärderar varandra, så bra upplägg!

Turridning på islandshästarna är snart igång för fullt med 8 hästar. Vill du rida så passa på att boka och rid härliga vårturer i april och maj.

Det finns 3 platser kvar på den första ridhelgen 8-9 april.

Ridläger platser finns några kvar på ett barnläger och på ett familjeläger annars är dom fullbokade.

Ta med  kompisarna och kom på vuxen ridläger och ungdomsläger, ridlektioner och härliga ridturer, god mat och trevligt sällskap.

// Malin

#ridlektioner #ridläger #vuxenridläger #familjeläger #turridning #islandshäst #bergslagen #slofallet 

 

Läs hela inlägget »

Snart är våren här och vi ska iväg och tävla först till Gävle och sen Forsen båda i mars spännande!
Nu till helgen är vi till Göteborg på hästmässan, rena drömmen att få umgås med likasinnade ibland alla brahasaker!

Amanda och Jenny håller på med C tränarprovet det är full rulle från morgon till kväll med unghästar, jag försöker serva med fika och mat!

Vi har nu LIA (lärande i arbete) här hemma jag håller ridlektioner för 4 elever varje vecka, så ska jag sammanställa en pärm med lektions pm och skriva om teoriämnen. Examen närmar sig det har gått så fort!!!
Ridlärare 1 islandshäst och Ridsportsentrenprenör.

I april startar vi upp turidningen på helfart då är alla hästar igång.
Ridhelger för vuxna i april och maj det finns några platser kvar att boka.

//Malin
#ridläger #turridning #islandshästar #ridskola #utbildning #ridlärare
 

Läs hela inlägget »



Då har vi snart gjort ridlägersommaren 2015!
En sommar går så fort i år har vi haft fyra av fem ridläger varav ett vuxen läger och ett som väntar.
Det första blev en succé, det är spännande och roligt och väldigt annorlunda att ha vuxna på läger! Så nästa år satsar vi på fler vuxenläger!!!!!

Jag vill tacka alla inblandade för denna sommar Liv, Dimma, Ari, Trölli, Feikyr, Silja, Droppen, Heba, Odi, vår ridlägerfröken Anna.D.,
bästa Johanna, Amanda och Ella och förståss alla våra ridlägerdeltagare stora och små!

Nästa års ridlägersommar är redan inplanerad och bokningsbar här på sidan vi hälsar gamla och nya
deltagare varmt välkomna till oss 2016!